A friss spenótleveleket salátába is előszeretettel használom (lásd: Citromfüves tonhalsaláta), de párolva, főzve sem vetem meg:). Erre példa az alábbi vegán étel.
Hozzávalók:
1 bögre köles
2-2 db fehér-és sárgarépa
4-5 gerezd fokhagyma
2 nagy marék friss spenót
1 dl szójatej (vagy bármilyen növényi tej)
szerecsendió (kb. 1 mokkáskanál)
Szárika fűszerkeverék (most szárnyas van itthon), só
2 evőkanál lenmagolaj
Elkészítés menete:
1. a hozzávalókat megpucolom, megmosom, amíg a kölest kétszeres mennyiségű vízben a fűszerekkel (Szárika, só) megfőzöm.
2. előveszek egy jénai tálat. Aljára kenem a lenmagolajat (1 ek), majd erre terítem a megfőtt kölest. Rákarikázom a répákat.
4. a spenótos szósszal betakarom a répás kölest, majd a sütöbe teszem, és 190 fokon 20-25 percig sütöm.
Jó étvágyat!:)
Megfőztem, isteni lett!!!
ReplyDeleteDe jó! Örülök, hogy ízlett!! Teszek majd fel kölespudingos receptet is:)
ReplyDelete