Jelen bejegyzésben nem a fentebb említett saláta receptjét közlöm le:), hanem egyik saját kompozíciómat. Íme:
Hozzávalók:
egy marék friss spenót
egy marék darabolt jégsaláta
két nagyobb retek
10 dkg mini mozzarella
trikolor kaliforniai paprika
1 doboz lecsöpögtetett tonhal konzerv (sós lében)
lenmagolaj
citrom csavart leve
szárított citromfű
Elkészítés:
1. a friss spenótleveleket jól megmosom, lecsurgatom, majd a retkek :) következnek. Őket fel is szeletelem. Jöhet a megmosott, feldarabolt jégsali, a mini sajtgolyók, a kaliforniai háromszínű lédús paprikacsodák és a tonhalkonzerv. Az egészet megszórom az üdeséget, frissességet hozó citromfűvel.
2. a mixet kis lenmagolajjal és frissen facsart citrommal meglocsolom. Jól megkeverem és tálalásig a hűtőbe teszem.
Jó étvágyat!
Tipp: paleonál a sajt kompromisszum, de elhagyható, és ha elhagyod, még vegán is lesz.:)
No comments:
Post a Comment