Monday, 2 April 2012

Citromfüves tonhalsaláta

 Tonhalsaláta receptje mindenkinek van:), még kedves rendőr barátomnak is, mellyel soproni éveink alatt egy alkalommal megörvendeztetett minket. Azóta több alkalommal felemlegetjük neki azt az estét, melynek alkalmával nem igazán sikerült ízlelőbimbóinkat pozitív élmény megéléséhez segítenie.:)
 Jelen bejegyzésben nem a fentebb említett saláta receptjét közlöm le:), hanem egyik saját kompozíciómat. Íme:

Hozzávalók:

egy marék friss spenót
egy marék darabolt jégsaláta
két nagyobb retek
10 dkg mini mozzarella
trikolor kaliforniai paprika
1 doboz lecsöpögtetett tonhal konzerv (sós lében)

lenmagolaj
citrom csavart leve
szárított citromfű



Elkészítés:


1. a friss spenótleveleket jól megmosom, lecsurgatom, majd a retkek :) következnek. Őket fel is szeletelem. Jöhet a megmosott, feldarabolt jégsali, a mini sajtgolyók, a kaliforniai háromszínű lédús paprikacsodák és a tonhalkonzerv. Az egészet megszórom az üdeséget, frissességet hozó citromfűvel.


2. a mixet kis lenmagolajjal és frissen facsart citrommal meglocsolom. Jól megkeverem és tálalásig a hűtőbe teszem.


Jó étvágyat!




 Tipp: paleonál a sajt kompromisszum, de elhagyható, és ha elhagyod, még vegán is lesz.:)

No comments:

Post a Comment