Imádom lesni az idénycuccokat! Most a medvehagyma a sláger, melyből még az egyik nénike cserepes változatot is kínált a piacon. Vettem egy jó nagy csokorral én is, miközben megálmodtam a Medvehagymás kenyérkét.
Hozzávalók:
20 dkg hajdinaliszt
2 tojás
5 evőkanál darált lenmag
2 evőkanál kókuszzsír
csipet só
2 teáskanál sütőpor
5-6 medvehagymalevél apróra vágva
Elkészítés menete:
1. a medvehagyma kivételével minden hozzávalót jól összegyúrok.
2. ha már összeállt a tészta, hozzágyúrom a feldarabolt medvehagymát.
3. kb fél centisre kinyújtom a tésztát, majd apró négyzeteket, téglalapokat (::))) vágok belőle.
4. zsírpapírral bélelt tepsibe helyezem a falatokat.
5. 190 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütöm. Kiváló főzelékekhez (én sárgarépás édesköményfőzelékkel ettem ma), de kenhetünk rá pástétomokat is, vagy fogyaszthatjuk magában is.
Jó étvágyat!
No comments:
Post a Comment