Sunday, 15 April 2012

Piacozni jó! avagy a Medvehagymás kenyérke sztorija

 Van, hogy csak úgy áthaladok a piacokon. Csak úgy bámészkodom, mert valahogy magával ragad az a sok-sok friss zöldség és gyümölcs, amitől roskadásig pakolva pompáznak a pultok. Persze, ha csak tátom a szám, abból nem lakunk jól, így általában vásárolok is. Ha nincs nálam Rönci (kétkerekes virágos bevásárlókocsi, nem mamás oké:)!?), akkor is hazacipelek vagy 10 kg-nyi árut, mert mindig az lebeg a szemem előtt, hogy a multiknál sem árban, sem minőségben nem kapok a piacihoz hasonlót.

Imádom lesni az idénycuccokat! Most a medvehagyma a sláger, melyből még az egyik nénike cserepes változatot is kínált a piacon. Vettem egy jó nagy csokorral én is, miközben megálmodtam a Medvehagymás kenyérkét.


 Hozzávalók:
20 dkg hajdinaliszt
2 tojás
5 evőkanál darált lenmag
2 evőkanál kókuszzsír
csipet só
2 teáskanál sütőpor
5-6 medvehagymalevél apróra vágva

Elkészítés menete:

1. a medvehagyma kivételével minden hozzávalót jól összegyúrok.


2. ha már összeállt a tészta, hozzágyúrom a feldarabolt medvehagymát.



 3. kb fél centisre kinyújtom a tésztát, majd apró négyzeteket, téglalapokat (::))) vágok belőle.


4. zsírpapírral bélelt tepsibe helyezem a falatokat.


 5. 190 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütöm. Kiváló főzelékekhez (én sárgarépás édesköményfőzelékkel ettem ma), de kenhetünk rá pástétomokat is, vagy fogyaszthatjuk magában is.

Jó étvágyat!

No comments:

Post a Comment