Saturday, 5 April 2014

Paleo almás gofri

 Szerintem a Facebook egy áldás. Annyi ötletet, inspirációt merítek belőle, elsősorban a Paleolit klub oldaláról, hogy annak értéke felbecsülhetetlen:) Sokszor alig várom, hogy a konyhába kerüljek és elmerüljek a kutyulás, reszelés, vagdosás világában, létrehozva egy már-már napok óta a fejemben motoszkáló paleo finomságot.

 Az alábbi gofri receptet is egy klubbéli társam osztotta meg. Ő ha jól emlékszem, Mezei Elmira szakácskönyvében fedezte fel ennek az istenien omlós tésztának a receptjét. Nemcsak azért vártam, hogy kipróbálhassam ezt a receptet, mert nagyon vágytam paleo gofrit enni, hanem izgatottan szemléltem már napok óta az újonnan zsákmányolt gofri szilikon sütőformáim, amit végre fel akartam már avatni.

 Hozzávalók 
(én rögtön dupla adagot kevertem be:))

3 tojás
3 evőkanál kókusztej
2 evőkanál eritrit
fél teáskanál fahéj
1-1 dkg kókusz-gesztenye-mandulaliszt
10 dkg reszelt alma
1 csipet szódabikarbóna
1 evőkanál olvasztott kókuszzsír

Elkészítés menete:

1.összekeverem a száraz hozzávalókat.
2. hozzádolgozom a nedves összetevőket
3. szilkon gofri formába kanalazom a tésztát


4. 190 fokon kb. 20 perc alatt készre sütöm a szivecskéket.
5. friss eperrel, olvasztott kókusztejes étcsokival és cukormentes lekvárral tálalom az omlós gofri darabokat.


 

No comments:

Post a Comment