Az alábbi gofri receptet is egy klubbéli társam osztotta meg. Ő ha jól emlékszem, Mezei Elmira szakácskönyvében fedezte fel ennek az istenien omlós tésztának a receptjét. Nemcsak azért vártam, hogy kipróbálhassam ezt a receptet, mert nagyon vágytam paleo gofrit enni, hanem izgatottan szemléltem már napok óta az újonnan zsákmányolt gofri szilikon sütőformáim, amit végre fel akartam már avatni.
Hozzávalók
(én rögtön dupla adagot kevertem be:))
3 tojás
3 evőkanál kókusztej
2 evőkanál eritrit
fél teáskanál fahéj
1-1 dkg kókusz-gesztenye-mandulaliszt
10 dkg reszelt alma
1 csipet szódabikarbóna
1 evőkanál olvasztott kókuszzsír
Elkészítés menete:
1.összekeverem a száraz hozzávalókat.
2. hozzádolgozom a nedves összetevőket
3. szilkon gofri formába kanalazom a tésztát
4. 190 fokon kb. 20 perc alatt készre sütöm a szivecskéket.
5. friss eperrel, olvasztott kókusztejes étcsokival és cukormentes lekvárral tálalom az omlós gofri darabokat.
No comments:
Post a Comment