Wednesday, 2 April 2014

Diós-répás paleo muffin

 Imádom azokat a süteményeket, melyeket valamely reszelt zöldség vagy gyümölcs tesz igazán puhává, szaftossá. Elmíra paleo konyháján láttam meg egy receptet, amit kissé átalakítottam és nagy örömünkre elkészítettem.

Hozzávalók

4 egész tojás  
7,5 dkg eritrit
kb. 1,5 dl víz
25dkg darált dió
  5 dkg darált mandula
  5 dkg őrölt szezámmag 
fél teáskanál szódabikarbóna
25 dkg reszelt sárgarépa
1 ek. reszelt citromhéj (az Aldiból szerzek gombaölőtől mentes citromot. Érdemes a héját rögtön lereszelni és lefagyasztani, mivel felületkezelés híján hamar penészedni kezd.)
1 teáskanál fahéj
egy nagy evőkanál olvasztott kókuszzsír


Elkészítés menete:
1. a tojásokat fehéredésig felverem, majd hozzákeverem az olvasztott kókuszzsírt.
2. megőrlöm a magokat és a többi száraz hozzávalóval jól összekeverem őket.
3. a tojáshoz keverem a száraz egyveleget, majd fellazítom a masszát vízzel.
4. a kislyukú reszelővel lereszelt répát is a masszához keverem. A tésztát szilikon formába öntöm. Ezúttal szív alakú muffinok készültek.
5. 170 fokon kb. 50 percig sütöm a sütiket.

Hagyom kihűlni és utána igyekszem nem egy nap alatt felfalni! :)

No comments:

Post a Comment