Monday, 21 May 2012

Rém egyszerű köleses almáspite

 Mindentbele sütemény még azoknak is, akik azt vallják magukról, hogy nem tudnak sütni! Habár a kölest nem ajánlja a paleo magas GI-e miatt, a reform konyha hívei az egekig marasztalják ezt a sárga, apró gömböcske formájú gabonát. Jómagam, ha nem is heti rendszerességgel, de ritkán élek vele, mert sokoldalú, könnyen kezelhető és szerintem egészséges is. :)


Hozzávalók

2 dl köles
5 dl víz
2 megpucolt, reszelt alma (nagyobbak legyenek, nekem az idared jön be :) )
2 evőkanál nyírfacukor
2 kávéskanál fahéj
fél citrom reszelt héja
2 marék durvára tört dió
kb. 2 cm-es vaníliarúd kikapart belseje 

Elkészítés 

1.  minden hozzávalót egy jénaiban elhelyezek. Fontos, hogy csak kb. a tál feléig érjen a keverék, mert a köles minimum duplájára dagad, miközben felszívja a folyékony alkotórészeket.


2. az előmelegített sütőbe helyezett masszát addig sütöm, míg az összes folyadékot magába nem szívja. Ez nagyjából 30-40 percet jelent 90 fokon.

Fontos: légy türelmes és várd meg, míg teljesen kihül a süti, mert csak akkor lehet szeletelni :)!

Jó étvágyat! :) Ugye, hogy milyen könnyű??? :)

No comments:

Post a Comment