Hozzávalók
2 dl köles
5 dl víz
2 megpucolt, reszelt alma (nagyobbak legyenek, nekem az idared jön be :) )
2 evőkanál nyírfacukor
2 kávéskanál fahéj
fél citrom reszelt héja
2 marék durvára tört dió
kb. 2 cm-es vaníliarúd kikapart belseje
Elkészítés
1. minden hozzávalót egy jénaiban elhelyezek. Fontos, hogy csak kb. a tál feléig érjen a keverék, mert a köles minimum duplájára dagad, miközben felszívja a folyékony alkotórészeket.
2. az előmelegített sütőbe helyezett masszát addig sütöm, míg az összes folyadékot magába nem szívja. Ez nagyjából 30-40 percet jelent 90 fokon.
Fontos: légy türelmes és várd meg, míg teljesen kihül a süti, mert csak akkor lehet szeletelni :)!
Jó étvágyat! :) Ugye, hogy milyen könnyű??? :)
No comments:
Post a Comment