Sunday, 25 March 2012

Paleocsinta 1.

 Már több mint egy éve nem eszem gluténtartalmú dolgokat. Sokáig nagyon nehezen tűrtem ezt a megvonást, de az egészség mindennél fontosabb számomra és csak addig kutakodtam, keresgéltem, míg a múlt évi karácsonyt már sikeresen átvészeltem a legparányibb kilengések nélkül is. Ki gondolta volna: Zsu még egy szelet beiglit sem küldött le!:) Aki ismer, tudja, milyen bensőséges kapcsolatban álltam az édességekkel, mint péksütik, csokik, cukrász készítmények.Aztán az öt fehér halál (fehérliszt, cukor, ecet, étolaj, tej) kimerítő tanulmányozását követően (paleos, antalvalis cikkek) eldöntöttem, köszi, nekem ti nem kelletek. Persze ezek a kis dögök olyan szinten tartották rabságban a testem, hogy eleinte sokszor elcsábultam, de ahogy telt múlt az idő, egyre kevesebbszer hagytam, hogy bekerüljenek a szervezetembe. Erről még írok majd, de ma következzen a kedvenc desszertem: paleocsinta:)

 A hozzávalók a palacsintához:

                    tojásonként 3 evőkanál gesztenyeliszt
                    kókuszolaj/zsír (6 tojáshoz kb. két púpos evőkanállal,
                    a zsírt érdemes megolvasztani)
                    víz (amíg palacsinta állagú nem lesz)

Töltelék: fahéj, kakaó, dió nyírfacukorral

 Készítés lépései:

1. tojások és gesztenyeliszt összekeverése
2. kókuszolaj hozzáadása

 3. higítás vízzel



4. sütés: kisebb pali sütőt akartam venni, mert abban könnyebb megfordítani, de nem adtam fel a próbálkozást és Hugitól kapott jó kis sütővel alkottam meg a vékony, barnára sült csodákat. Nem kell alá zsiradék, mert a tésztában lévő elegendő.





Sütés közben hallgasd ezt: szigorúan falmegrepesztő hangerővel

 Linkin Park: The Ballad Album :)

Jó étvágyat!!!

No comments:

Post a Comment