Hozzávalók:
- zöldségek, miket éppen megkívánsz (én most három színű kaliforniait, sárgarépát. krumplit és vöröshagymát dugtam a zacsiba:))
- csirkecombok
- Szárika szárnyas fűszerkeverék, só
- a zöldségeket megpucolom és viszonylag nagyobb darabokra vágom, mert a csirkecombiknak kell jó 1-1.5 óra a jó meleg sütőben és ezalatt szétmálanának az apró darabok.
- a csirkecombokat lezuhizom, majd besózom és a mindenféle E-ktől mentes fűszerkeverékkel együtt a zacsiba teszem, jól összerázom és picit a combokba masszírozom a fűszercsodát.
- egy jénaiba teszem a zacskót, majd ráhalmozom a zöldségeket.
- levágok egy jó 1 cm-es darabot a zacsi végéből és azzal kötöm be a száját, végül hústűvel több helyen is megszúrkálom.
- a sütőbe teszem és 190-200 fokon 1-1.5 órát sütöm (a combik méretétől függően).
Annak ellenére, hogy semmilyen zsiradékot nem használok ehhez az ételhez, (na nem azért, mert egészségtelenebb lenne egy jó kis lenmagolajjal, kókuszzsírral - de azokat inkább megtartom a kevésbé zamatos kompozíciókhoz) a hús szaftos, a zöldségek rendkívül porhanyós formában kerülnek az asztalra.
Jó étvágyat!
(megjegyzés: ha krumpli helyett más zöldséget - brokkoli, karfiol stb. - használsz, valódi paleo csodát készíthetsz)
Hm, de finom! Meg is csinálom valamelyik nap ebédre. Gyerek mellett is tökéletes! Még segíteni is tud a beledobálásban :)
ReplyDeleteKöszi!
Örülök, hogy tetszik! Írd majd meg, hogy ízlett PAnninak és neked! Jó zacsiba dobálást!!:)
Delete