Tuesday, 27 March 2012

Egyik legkedvesebb barátom: a sütőzacsi

 Ha ételt készítek, a következőek az elvárásaim: legyen gyors, egészséges, finom, zamatos és ne kelljen túl sokat mosogatni utána.:) Ebben sok segítőm akad a konyhában: közülök talán a sütőzacsi a number one. A lehetőségek végtelen tárházát rejti, melyekből most egy csirkés-zöldséges receptet osztok meg veletek.

Hozzávalók:
  •   zöldségek, miket éppen megkívánsz (én most három színű kaliforniait, sárgarépát. krumplit és vöröshagymát dugtam a zacsiba:))


  • csirkecombok
  • Szárika szárnyas fűszerkeverék, só
 Készítés lépései:

  1. a zöldségeket megpucolom és viszonylag nagyobb darabokra vágom, mert a csirkecombiknak kell jó 1-1.5 óra a jó meleg sütőben és ezalatt szétmálanának az apró darabok.
  2. a csirkecombokat lezuhizom, majd besózom és a mindenféle E-ktől mentes fűszerkeverékkel együtt a zacsiba teszem, jól összerázom és picit a combokba masszírozom a fűszercsodát.
  3. egy jénaiba teszem a zacskót, majd ráhalmozom a zöldségeket.
  4. levágok egy jó 1 cm-es darabot a zacsi végéből és azzal kötöm be a száját, végül hústűvel több helyen is megszúrkálom.
  5. a sütőbe teszem és 190-200 fokon 1-1.5 órát sütöm (a combik méretétől függően).



 Annak ellenére, hogy semmilyen zsiradékot nem használok ehhez az ételhez, (na nem azért, mert egészségtelenebb lenne egy jó kis lenmagolajjal, kókuszzsírral - de azokat inkább megtartom a kevésbé zamatos kompozíciókhoz) a hús szaftos, a zöldségek rendkívül porhanyós formában kerülnek az asztalra.

Jó étvágyat!
(megjegyzés: ha krumpli helyett más zöldséget - brokkoli, karfiol stb. - használsz, valódi paleo csodát készíthetsz)

2 comments:

  1. Hm, de finom! Meg is csinálom valamelyik nap ebédre. Gyerek mellett is tökéletes! Még segíteni is tud a beledobálásban :)
    Köszi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Örülök, hogy tetszik! Írd majd meg, hogy ízlett PAnninak és neked! Jó zacsiba dobálást!!:)

      Delete