Az alábbi receptet úgy állítottam össze, hogy a paleo minden kritériumának megfeleljen. Nem szoktam sokféle maglisztet venni, mert drágának találom. A lenmagot, szezámmagot, tökmagot itthon örlöm meg. Tudom, hogy ez nem azonos a bolti maglisztekkel, melyeket a magokban lévő olajok kipréselését követően őrléssel állítanak elő, de költséghatékonyság szempontjából a saját darálást preferálom. Egyetlen maglisztet veszek meg: a gesztenyelisztet, mert azt nehézkes lenne itthon elkészíteni.
Az alábbi kenyérke nagyon pikáns, különleges ízű finomság, nem beszélve arról, hogy sütés közben mennyei illatokat áraszt magából .) !
Hozzávalók
3 evőkanál darált lenmag (31g= 5.18g CH)
3 evőkanál darát szezámmag (34g= 1.7 gCH)
3 evőkanál gesztenyeliszt(25g= 17.85g CH)
1 marék darált dió (25g= 3g CH)
3 tojás szátválasztva (1g CH)
3 gerezd zúzott fokhagyma
fűszerkömény ízlés szerint
csipet só
2 teáskanál sütőpor
2 evőkanál kókuszzsír
1 evőkanál facsart citromlé
kb. fél dl víz
tetejére
egész szezámmag
(1 adagban kb. 30 g szénhidrát van. 10 szeletre vágva ez szeletenként 3 g-nyi CH-t jelent. Gluténmentes zabpehellyel feldúsítható a tészta, 25 grammnyi zabpehely 15 g szénhidrátot jelent. Így szeletenként 4,5 g CH-t érhetünk el.)
Elkészítés menete:
1. miután minden megdaráltam, szétválasztom a tojásokat és minden hozzávalót a sárgájához adok.
2. a felvert tojásfehérjét a masszához keverem, majd annyi vízzel higítom, hogy folyós legyen. Beleöntöm a tésztát a sütőformába és a tetejét egész szezámmaggal megszórom.
3. A sütőt előmelegítem majd 190 fokon kb. fél óráig sütöm a kenyérkét.
Tippek:
Még volt itthon egy szilvásváradi füstölt pisztráng, így vele társítottam a friss kenyérkét kis fahéjas almával megbolondítva :).
Vagy készítsd el a Medvehagymás sült kápia krémet és kend meg vele :) !
Még volt itthon egy szilvásváradi füstölt pisztráng, így vele társítottam a friss kenyérkét kis fahéjas almával megbolondítva :).
Vagy készítsd el a Medvehagymás sült kápia krémet és kend meg vele :) !
Jó étvágyat!
No comments:
Post a Comment