Thursday, 26 April 2012

Medvehagymás sült kápia krém

  Jogos a kérdés: mi kerüljön a kenyérkékre? Margarin semmi esetre sem. Talán az egyik legegészségtelenebb élelmiszeripari termék, ami még a hangyáknak sem kellett a jól ismert "kísérletben". Jó minőségű házivaj néha, de nehéz kenhetősége miatt elég macerás vele bánni. Van egy termék, ami nem tartalmaz adalékanyagokat és házivaj, repceolaj az alapja (L....k), de az arany árban van. Ezért aztán nyúljunk a zöldségekhez és csináljunk belőlük kencét!!!

 A kápia paprika az egyik nagy kedvencem. Ma találtam 300 forintért a piacon és még várható, hogy lejjebb megy az ára. Össze is dobtam egy krémet, ami a Medvehagymás kenyérkével isteni lakoma, de fogyaszthatjuk mártogatósként is zöldségekhez.



Hozzávalók:

fél kg kápia paprika
6 levél medvehagyma
2-2 evőkanál hidegen sajtolt lenmag és máriatövismag olaj
2 csipet só
2 evőkanál darált lenmag
2-3 csipet kömény

Elkészítés:

  1. a megmosott élénken pirosló csodákat egy jénai tálba teszem és 210 fokon addig sütöm, míg a bőrük szépen beráncosodik.
  2. kiveszem a sütőből és megvárom, míg kihülnek, majd kimagozom és felvagdosom.
  3. egy magas falú edényben az olajokkal együtt botmixerrel pépessé alakítom.

 4. ezt követően a többi hozzávalót is beleteszem az edénybe, majd még egy rövid ideig pépesítem.
 5. befőttes üvegbe töltöm, fejjel lefelé fordítva teljesen kihűtöm, majd mehet a hűtőbe.


 Jó étvágyat!


No comments:

Post a Comment