A kápia paprika az egyik nagy kedvencem. Ma találtam 300 forintért a piacon és még várható, hogy lejjebb megy az ára. Össze is dobtam egy krémet, ami a Medvehagymás kenyérkével isteni lakoma, de fogyaszthatjuk mártogatósként is zöldségekhez.
Hozzávalók:
fél kg kápia paprika
6 levél medvehagyma
2-2 evőkanál hidegen sajtolt lenmag és máriatövismag olaj
2 csipet só
2 evőkanál darált lenmag
2-3 csipet kömény
Elkészítés:
- a megmosott élénken pirosló csodákat egy jénai tálba teszem és 210 fokon addig sütöm, míg a bőrük szépen beráncosodik.
- kiveszem a sütőből és megvárom, míg kihülnek, majd kimagozom és felvagdosom.
- egy magas falú edényben az olajokkal együtt botmixerrel pépessé alakítom.
4. ezt követően a többi hozzávalót is beleteszem az edénybe, majd még egy rövid ideig pépesítem.
5. befőttes üvegbe töltöm, fejjel lefelé fordítva teljesen kihűtöm, majd mehet a hűtőbe.
No comments:
Post a Comment