Saturday, 7 April 2012

Metélőhagymás zöldséges hajdina

 Minden konyha rejt kincseket. Az én egyik nagy kincsem eredete máig bizonytalan. Egy nagyon praktikus darabról van szó, illetve háromról: két Tefal teflonedény egy levehető, átcsatolható nyéllel. Mindig, amikor előveszem, azon töprengek, kitől is kaphattuk? Csak annyi bizonyos, hogy nászajándékként került be életünk mindennapjaiba, de hogy ki volt az adományozó??? Hm??? Ha valaki magára ismer, jelentkezzen, de amíg ez nem következik be, íme egy recept, melynek főszereplője: AZ EDÉNY:)

Hozzávalók
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál kókuszzsír
3 kisebb cukkini
3 sárgarépa
3 nagyobb szelet kaliforniai paprika
póréhagyma
Szárika szárnyas fűszerkeverék
hajdina


Elkészítés:

 1. A hozzávalókat megpucolom, megtisztítom.



 2. A vöröshagymát feldarabolom, a fokhagymát szétzúzom, és a megolvasztott kókuszzsíron dínsztelem. A cukkinit, kaliforniai paprikát csíkokra, a sárgarépát karikára vágom és ráborítom az üvegesre párolt hagymára. Megfűszerezem és fedő alatt párolom össze az ízek és színek kavalkádját.


3. A hajdinát külön főzöm meg egy kis sóval és fűszerkeverékkel.


 4. A szaftos zöldségkeverékeket meghintem frissen vágott metélőhagymával. A hajdinával együtt jó melegen tálalom.

Jó étvágyat!

 Tipp: ha nem hajdinával fogyasztod, hanem paleos lepénykenyérkével (recept hamarosan), vagy párolt hússal, akkor igazi paleo ételként élvezheted!

No comments:

Post a Comment