Thursday, 19 April 2012

Kakaós paleo almáspite

  A következő almáspite receptjéhez nincs semmilyen sztorim. Csak úgy keletkezett:). Odaálltam a konyhába, felmértem az itthon található készlet tartalmát és osszedobtam, Valahogy úgy, mint a Stahl konyhájában az a kellemesen köpcös séf úr, aki egy kis műanyag dobozka tartalmából varázsol egyszerű, gyors étkeket. Mégis lett egy kis történetem:), ehhez a sütihez is:).

Hozzávalók:

A tésztához:
8 evőkanál gesztenyeliszt
4 evőkanál kókuszliszt
3 evőkanál kókuszzsír
3 tojás
2 mokkáskanál sütőpor
2 evőkanál kakópor

A töltelékhez:
3 reszelt alma
1 marék datolya
1 marék dió
2 kávéskanál fahéj
4 kávéskanál nyírfacukor
2 kávéskanál cukormentes feketeribizli lekvár (nem kötelező, de pikánsabbá teszi a sütit :) )

Elkészítés menete:

1. a tészta hozzávalóit egy tálba teszem és jól összegyúrom.


2. a szilikon sütőformámba szétterítem a tésztát úgy, hogy legyen kb. 1,5-2 cm-es pereme. (gyerekesek előnyben, mert ez jó játék a piciknek, amíg anyu/apu lereszeli az almát a töltelékhez)

 

3. és el is érkeztünk a töltelék összeállításához. A reszelt almához teszem a feldarabolt diót, datolyát és minden egyebet, melyet a receptben felsoroltam. Alaposan összekeverem a masszát, majd a tésztán szétterítem.


4. előmelegített sütőben 190 fokon 20-25 percig sütöm.


5. ha kihült felszeletelem és egy szójatejes (csak kevéskével) kávéval a kanapéra kuporodva elmajszolom.

No comments:

Post a Comment