Hozzávalók:
A tésztához:
8 evőkanál gesztenyeliszt
4 evőkanál kókuszliszt
3 evőkanál kókuszzsír
3 tojás
2 mokkáskanál sütőpor
2 evőkanál kakópor
A töltelékhez:
3 reszelt alma
1 marék datolya
1 marék dió
2 kávéskanál fahéj
4 kávéskanál nyírfacukor
2 kávéskanál cukormentes feketeribizli lekvár (nem kötelező, de pikánsabbá teszi a sütit :) )
Elkészítés menete:
1. a tészta hozzávalóit egy tálba teszem és jól összegyúrom.
2. a szilikon sütőformámba szétterítem a tésztát úgy, hogy legyen kb. 1,5-2 cm-es pereme. (gyerekesek előnyben, mert ez jó játék a piciknek, amíg anyu/apu lereszeli az almát a töltelékhez)
3. és el is érkeztünk a töltelék összeállításához. A reszelt almához teszem a feldarabolt diót, datolyát és minden egyebet, melyet a receptben felsoroltam. Alaposan összekeverem a masszát, majd a tésztán szétterítem.
4. előmelegített sütőben 190 fokon 20-25 percig sütöm.
5. ha kihült felszeletelem és egy szójatejes (csak kevéskével) kávéval a kanapéra kuporodva elmajszolom.
No comments:
Post a Comment