Szent István Bazilika. Talán Budapest legszebb, legtekintélyesebb épülete. Közvetlen szomszédségában egy olasz fagyizó, melyet már több kedves barátom is említett nekem, ismervén - sokak által bionak:) titulált - étkezési szokásaimat. A Gelarto Rosa-ban ugyanis nyírfacukorral készített fagylaltokat, süteményeket kínálnak. E hétvégén végre elrepített engem a nyuszi:) erre a nem mindennapi helyre.
Belépvén egy aprócska, rendkívül otthonos és meghitt helységben találtam magam, előttem a fagyis- és sütis pulttal. Mágnesként vonzották szememet a színes, kreatív csodák: mobiltelefont, dominót és még jó pár csokoládéformának nem mindennapi kreálmányt csodálhattam meg. Rögtön kiszúrtam a kis nyírfacukros táblácskákat is, melyek büszkén emelkedtek ki a mennyeien krémes csokoládé és a meggydaraboktól hemzsegő meggy fagylalt lankáiból. Aztán mohón kerestem szememmel a további számomra megfelelő információkat: még szélesebbre szaladt ajkaim íve, amikor egy süti ismertetőjén a glutén-, laktózmentes leírást is meglelhettem.
A pult mögött egy kedves, készséges fiatal hölgy minden kérdésemre kimerítő választ adott, míg a kávékat és egyéb nyalánkságokat felszolgáló úriember a csokoládé gyártásától kezdve a valódi esspresso titkáig minden témában lelkesen anekdotázott. Eközben én hatalmas elégedettséggel hallgattam és ittam magamba az információkat, kezemben egy piciny kis tállal, melyből lassan, lassan elfogyott a gluténmentes, cukormentes, laktózmentes csokoládéfagyi.:)
És végül meg kell említsem, hogy nem véletlen a névválasztás sem. Ha az alábbi képet megpillantod, rögtön megértheted, mire is gondolok. Ha kedvet kaptál, ilyen formában is elfogyaszthatod fagylaltodat a Gelarto Rosa-ban.
Hamarosan visszatérünk!:) Köszönjük:)
No comments:
Post a Comment