A muffinok a legegyszerűbb nyalánkságok és kiválóak a kísérletezési kedv kiélésére. Mi sem lehet egyszerűbb, mint fogni egy tálat, beledobálni majd alaposan összekeverni a hozzávalókat, közben azon morfondírozva, hogy még mit pottyantsunk a masszához? Aztán beleadagolni a folyékony egyveleget a kis formácskákba és a sütőbe helyezvén várni a halmocskák púpossá növekedését? Szerintem, mindenkinek át kell élnie ezt az élményt :)!
Hozzávalók:
8 db muffinhoz
10 dkg előre beáztatott (kb. 0,5 l vízbe) kókuszreszelék (leszűrés után a kókusztejből lesz a puding)
3 egész tojás
3 evőkanál nyírfacukor
3 evőkanál gesztenyeliszt
3 evőkanál kókuszliszt
1 reszelt alma
pár szem durvára tört dió
2 kiskanál gluténmentes sütőpor
1 dl 100 %-os almalé
A pudinghoz
1 csomag gluténmentes pudingpor (amit én használtam, a kukoricakeményítő miatt nem paleo!!!)
nyírfacukor ízlés szerint
nyírfacukor ízlés szerint
0,5 liter házi készítésű kókusztej
4. a visszamaradt kókusztejből és a nyírfacukorból elkészítem a pudingot.
Elkészítés menete:
- Előző este beáztatom a 10 dkg kókuszreszeléket fél liter vízbe. Másnap kis botmixeres művelet után leszűröm a keveréket és a reszeléket a muffinhoz, a kókusztejet a pudinghoz használom.
- Egy tálba összekeverem a muffin hozzávalóit, majd a formába adagolom. Nekem szilikon formám van, ami egyrészt környezetbarát (ellentétben a papírformákkal), másrészt nem kell zsíradék sem a tésztába, mert egyszerűen kipottyannak a kész muffinkák a kis üregekből.
- a sütőben 190-200 fokon kb. fél óráig sütöm az aprócska halmokat.
5. a muffinokat és a pudingot is jól lehűtöm, majd együtt fogyasztom el. Nekem a tunkoló megoldás jön be leginkább, de elegánsan villával is fogyasztható :).
Ha maradna a sütiből, mindenképpen hütőben tárold!
Jó étvágyat!
Jó étvágyat!
No comments:
Post a Comment