A gyömbér egyszerűen csodálatos fűszer: legyen egy étel édes vagy sós, a gyömbér klasszisokkal megemeli ízvilágának sokszínűségét. Ízfokozó tulajdonsága mellett arról sem feledkezhetünk el, hogy kiválóan hat az emésztésre, orvosolja a puffadást, csillapítja a hányingert, gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően megfázásos időszakokban valódi csodaszer. Vásárlásakor és tárolásakor nagyon oda kell figyelni arra, hogy ne legyen nedves, mert ellenkező esetben egy szempillantás alatt bepenészedik. És azt nem szeretnénk, mert akkor az alábbi finomság elkészítése is meghiusul :) !
1 csirkemell
4-5 cm-es friss gyömbér darab
pár evőkanál hidegen sajtolt olivaolaj
20 dkg friss spenót
só
jégsaláta
kígyóuborka
kaliforniai paprika
Elkészítés:
- A csirkemellet négy szeletbe vágom, majd besózom. A gyömbérdarabot 2-3 evőkanál olivaolajba reszelem, majd ebbe forgatom a husiszeleteket és lezárható dobozban egy éjszakán át pihentetem őket.
2. Másnap a spenótot kis olivaolajon megfuttatom és a felszeletelt jégsalihoz, kaliforniai paprikához adom, melybe belereszelem a kígyóuborkát is. Így a saláta egyszerre lesz ropogósan friss, mégsem száraz. Külön öntet sem kell hozzá, de ha valaki jobban szereti a tocsogósabb :) salikat, meglocsolhatja lenmagolajjal. Csak előre elkészített vagy porból kutyult saliöntettel ne rontsátok el kérlek!!!
3. A husit a páclével együtt kisütöm, majd csíkokra vágom és a salátára halmozom.
Jó étvágyat!
No comments:
Post a Comment