Tuesday, 29 April 2014

Gyömbéres-házi tormás sárgarépa kence

 Sosem gondoltam volna, hogy egyszer eljön az az idő, hogy nem bírok felvágottakat enni. Bánni nem bánom, csak meglep, hogy a finomított répacukor nélküli élet milyen változásokat hozott ízlelőbimbóim működésében: gyakorlatilag ehetetlenül édesnek találok minden eddig fogyasztott bolti sonkát, felvágottat.

 Így házi kolbászon, sonkán élek, bekerült a libazsír a kenőkéim közé és igyekszem minél több házi kencét gyártani. Ez az egyik új kedvencem!


Hozzávalók
4 közepes sárgarépa reszelve
1 kávéskanál házi torma
1 kávéskanál őrölt gyömbér
2-3 evőkanál ghi vagy kókuszzsír

házi tormához:
1 kisebb torma lereszelve
1 evőkanál almaecet
1 evőkanál eritrit
víz

Mindent jól összedolgozok és a hűtőben hagyom összeérni az ízeket. Fogyasztás előtt fél órával kiteszem a kencét, hogy szobahőmérsékleten kenhetővé váljon. Kedvenc kenyeremre kenem, mely kívül ropogós, belül istenien puha! :)


No comments:

Post a Comment