Hozzávalók
1. változat
1 cukkini
1 sárgarépa
4-5 fej gomba
5-6 levél medvehagyma
3 tojás
5 evőkanál hajdinaliszt (paleos változatban szezámliszt)
só, bors
kb. fél-1 dl víz
a sütéshez hidegen sajtolt napraforgóolaj vagy kókuszzsír
Hozzávalók
2. változat - a képek róla készültek
1 cukkini
1 sárgarépa
1 szál újhagyma
3 tojás
5 evőkanál hajdinaliszt (paleos változatban szezámliszt)
só, bors
kb. fél-1 dl víz
a sütéshez hidegen sajtolt napraforgóolaj vagy kókuszzsír
tetejére: fokhagyma, növényi tejföl
Elkészítés menete
1. a cukkinit és a sárgarépát lereszeljük, a gombát, hagymaféléket apróra vágjuk.
2. az egész tojásokat, fűszereket, lisztet a masszához keverjük.
3. az egyveleget vízzel higítjuk, de figyeljünk rá, hogy kanalazható. egybeálló keverékünk ne legyen túl folyós.
4. egy széles, lapos teflonedényt kb. 1 cm magasságig töltjük fel a választott zsiradékkal, majd a már felmelegített olajba evőkanálnyi masszahalmokat teszünk, melyeket óvatosan ellapítunk.
5. amikor az egyik oldal már majdnem készre sült, megfordítjuk a rösztiket, majd még egyszer oda-vissza forgatjuk a zöldséges csodákat, amíg mindkét oldaluk aranyló barnává nem lesz.
6. tálalás előtt érdemes papírtörlőre szedni a kész példányokat, majd bedörzsölhetjük fokhagymával, megkenhetjük növényi tejföllel.
Jó étvágyat hozzá!
No comments:
Post a Comment