Friday, 5 April 2013

Bazsalikomos paradicsomleves pirított tökmaggal

A legfinomabb ételek egyben a legegyszerűbbek is, mert szerintem nem a hozzávalók bonyolult sora tesz értékessé egy táplálékot, hanem a minőségi hozzávalók. Ezért ragyogott fel az arcom, mikor a szokásos heti zöldségszállítmányban egy üveg valódi paradicsomlé is lapult. Ő ihletett meg a következő leveske elkészítésében. A legtöbb hozzávaló mellett ezúttal a származási helyet is feltűntetem.

Hozzávalók:

2-3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj (családellátós)
1 kisebb fej vöröshagyma (háromkaptáros)
1 pici zeller (háromkaptáros)
kb. 7,5 dl paradicsomlé (háromkaptáros)
víz ízlés szerint

só, bors, sok-sok bazsalikom (ha friss, az a legjobb) 
2-3 evőkanál eritrit (paleocentrumos)

pirított tökmag 

Elkészítés menete:

1. Az olajon megpárolom az apróra vágott hagymát, majd a feldarabolt (vagy reszelt zellert) is hozzákeverem. Fedő alatt párolom ezt a fehér egyveleget.
2. A párolás után jöhet a paradicsomlé, amivel forralást követően újabb 5-10 percig főzöm a hagymás-zelleres keveréket, majd botmixerrel pépesítem a levest. A paradicsomlé sűrűségétől függően vízzel higítom a levest.
3. Jöhetnek a fűszerek és az édesítés. Egy rottyantás, kóstolás és kész is a leves.
4. Tálaláskor pirított tökmaggal szórom meg a levest. 

Jó étvágyat!



Ha szeretnél minőségi magyar termékeket fogyasztani, ajánlom őket:
Családellátó: www.csaladellato.hu
Zöldségközösségek: Mi a Háromkaptár Zöldségközösséghez csatlakoztunk.






No comments:

Post a Comment