Thursday, 23 August 2012

Senza glutenina :), avagy toszkán étkeim sora

 A pasta, bruschetta, pizza, penne hazájában mi sem lehet könnyebb feladat, mint gluténmentesen étkezni:)?! Mindehhez társulnak az extra elvárások: mint cukormentes, laktózmentes és lehetőleg alacsony szénhidrát tartalmú étkek utáni sóvárgás. Két hét a napsütötte Toszkánában saját konyha nélkül akár lehetne a Mission Impossible egyik epizódja is:).

 Mégis értek meglepetések! A legtöbb sonka nem tartalmazott cukrot és feltűnő jelzéssel azt is tudtomra adták a csomagoláson, hogy a termék gluténmentes is. Alapjában véve sokkal több élelmiszert tudtam elégedetten szemlélni, mint itthon, mert nem tartalmaztak olyan mértékben cukrot, tartósítószereket, aromákat, mint itthoni társaik. Sokszor egy kedves olasz ismerősöm fészbúkos megosztása zengett fülemben: "Magyarország Európa élelmiszer szemetesládája", mely sajnos ezúttal is beigazolódott.

 Saját helyzetemet könnyítettem azzal, hogy a két hétben párszor megengedtem magamnak a krumpli és rizs fogyasztását. Rengeteg salátát fogyasztottam, tengeri herkentyűket, halat és vígan dőltem hátra a sajtokat majszolgatva. És persze a híres-neves olasz fagylaltot sem hagyhattam ki, bővítve bűneim nem túl vaskos sorát! Mert azért a Dolce Vita érzéshez nemcsak a napsütés, csodás táj tartozik hozzá:)!



 Tenger gyümölcsei rozottó
 

 Grande tonhalas sali :)


Zöldséges rizottó
 

Grillezett mozzarella sonkába tekerve spenóttal


Lazac salátaágyon mindenféle jóval

No comments:

Post a Comment