Thursday, 30 August 2012

Aszalt paradicsomos padlizsántorta

  Arezzo első pillantásra nem lopta be magát a szívembe. Egy zsibvásár kellős közepén találtuk magunkat, ahol a giccses szobrocskáktól kezdve a horrorfilmekben sem szívesen látott ördögképű babaképződményig mindent megtalálhatott a lelkes böngésző. Aztán megláttuk Az élet szép című Roberto Benigni film plakátjait, melyek büszkén hirdették, hogy a város utcáin forgatták ezt a csodaszép, melegen szívfacsargató, édes drámát. Ekkor már elkerekedett szám íve.

A végső katarzist aztán egy toszkán helyi termékeket árusító bolt váltotta ki. Itt szereztünk be számos ínyencséget, rizottókat, olajakat, aszalt paradicsomot. Szerencsére a szárított piros csodákból haza is hoztunk, és elkészíthettem az alábbi finomságot.



 Hozzávalók

A tésztához
25 evőkanál hajdinaliszt
2 tojás
csipetnyi só
2 kávéskanál sütőpor
2 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj
szárított paradicsom
hidegen sajtolt olivaolaj (én rozmaringosat használtam, mely az egyik szerzeményem Toszkánából:))
bazsalikom

A töltelékhez
2 egész padlizsán
fél csomag petrezselyem
fél pritaminpaprika
1 tojás
1 evőkanál hajdinaliszt

reszelt kemény sajt (ha szeretnéd még fincsibbé tenni. Én most kihagytam:))

Elkészítés menete

1. megsütöm egyben a padlizsánokat.
2. a tésztához valókat összegyúrom (a szárított paradicsomot előzőleg beáztatom az olivaolajba és megszórom bazsalikommal, majd apró cafatokra szaggatom:))
3. a tésztával kibélelek egy kis csattos tortaformát.
 

4. a kihűlt padlizsánt megpucolom, belsejét villával összetöröm és a töltelék többi részével jól összedolgozom.
5. a tölteléket a tésztára halmozom. Erre jöhet a reszelt sajt, ha valakinek kedve úgy tartja.


6. előmelegített sütőben 200 fokon kb. fél órát sütöm.





Jó étvágyat!



No comments:

Post a Comment