Monday, 12 May 2014

Zöldséges paleo csirkemellsonka

 Sokszor esett meg velem, hogy ünnepnap akartam bevásárolni. Valahogy képtelen vagyok számon tartani a boltok nyitvatartását. Múlt hétvégén pedig a május 1-jét követő szabadnap-munkanap káosz áldozata lettem, mivel kedvenc hentesem szombaton mégsem a pénteki nyitvatartási rend szerint fogadta vásárlóit. Így esett meg, hogy a finom házikolbászt és sonkát nélkülözni kényszerülő háziasszony házi csirkemellsonkát készített. És mit mondhatnék? Ezután még inkább azt gondolom, hogy felvágottat vásárolni egyáltalán nem éri meg!


Hozzávalók
1 kg csirkemellfilé
fél felaprózott cukkini
fél felaprózott kápia paprika
4 gerezd magyar fokhagyma
2 tojás
2 evőkanál zabtej
1 kávéskanál só
1 evőkanál nyílgyökérliszt
bors, majoranna ízlés szerint
2 evőkanál libazsír

Elkészítés menete
1. egy magas műanyag tálban botmixer segítségéval összeturmixolom a zöldségeket, tojást, zabtejet, zsírt, lisztet, fűszereket.
2. ezt követi a felaprózott csirkemellfilé hozzáturmixolása.
3. a teljesen összedolgozott masszát egy téglalap alakú szilikon formába töltöm.
4. 180 fokon kb. 50 percig sütöm az illatozó húsihalmazt.


Kihülve felvágottat helyettesítő, melegen főzelékekkel, egyéb köretekkel fogyasztható!

No comments:

Post a Comment