Hozzávalók
20 dkg darált szezámmag (10 g CH)
20 dkg darált lenmag (33,4 g CH)
4 tojás (1,2 g CH)
1 kávéskanál sütőpor
2 dl víz
1 késhegynyi őrölt kömény
1 csipet só
4 evőkanál olivaolaj
10 dkg napraforgómag (17,4 g CH)
10 dkg tökmag (3,6 g CH)
kókuszzsír a sütőformához
Elkészítés menete:
1. A száraz összetevőket összekeverem, majd hozzájuk adagolom a folyékonyakat.
2. A kenyérsütőformát vastagon kikenem kókuszzsírral, majd jöhet bele a folyékony massza.
3. A sütöben 190 fokon kb. 25 perc alatt sül készre, amikor a hústű roppanó hanggal hatol a kenyérke közepébe, tudom, hm ez most jól sikerült!:)
A kenyér összesen 65,6 g szénhidrátot tartalmaz. Én 12 db szeletkét állítottam elő belőle, így szeletenként 5,46 g szénhidráttal leszek tőle gazdagabb étkezéseimkor.:)
Jó étvágyat!
No comments:
Post a Comment