Thursday, 12 July 2012

Fűszeres meggyes mini piskóta (paleo)

 Van úgy, hogy az ember lánya nem nagyon vágyik ki a négy falon kívülre, mert a 40 fokos hőségben másodperc töredéke alatt verejtékben fürdik. És van úgy, hogy ennek ellenére enne egy kis finomságot, de az otthoni készletek finoman fogalmazva, nem túl bőségesek (2 tojás az nem túl sok:), igaz?). Ilyen alkalommal született ez a kis édesség, melyhez friss meggyet használtam.

  Nagyon vártam már a meggyszezont, mert a fagyasztva kaphatóak számomra elég erőteljes mellékízükkel elérik, hogy semmilyen közük nincsen a valódi fanyar, savanykás, pofazacskó összehúzó vörös golyóbishoz.


Hozzávalók:

2 marék magozott friss meggy
1 teáskanál fahéj
fél teáskanál gyömbér
4 teáskanál nyírfacukor
2 teáskanál feketeribizlis almavelő (DM-ben kapható a bio részlegnél, cukormentes)

3 púpozott evőkanál gesztenyeliszt
2 evőkanál kókuszliszt
2 egész tojás
2 evőkanál kókuszolaj
2 teáskanál borkő sütőpor
kb. 1 dl víz

díszítéshez: 1 db friss sárgabarack

Elkészítés menete:

1. a meggyet megmosom, kimagozom, majd összekeverem a fahéjjal, gyömbérrel, nyírfacukorral és az almavelővel.





2. az egész tojásokhoz lassan hozzákeverem a liszteket, az olajat, a sütőport és fellazítom a tésztát kb. 1 dl vízzel piskótatészta állagúra, majd a meggyet is hozzákeverem.


 3. a tésztát mini tortaformába teszem és előmelegített sütőbe teszem 20-25 percre, 190 fokon.


4. szeletelés előtt még sárgabarackkal díszítem.

Jó étvágyat!

No comments:

Post a Comment