Nagyon vártam már a meggyszezont, mert a fagyasztva kaphatóak számomra elég erőteljes mellékízükkel elérik, hogy semmilyen közük nincsen a valódi fanyar, savanykás, pofazacskó összehúzó vörös golyóbishoz.
Hozzávalók:
2 marék magozott friss meggy
1 teáskanál fahéj
fél teáskanál gyömbér
4 teáskanál nyírfacukor
2 teáskanál feketeribizlis almavelő (DM-ben kapható a bio részlegnél, cukormentes)
3 púpozott evőkanál gesztenyeliszt
2 evőkanál kókuszliszt
2 egész tojás
2 evőkanál kókuszolaj
2 teáskanál borkő sütőpor
kb. 1 dl víz
díszítéshez: 1 db friss sárgabarack
Elkészítés menete:
1. a meggyet megmosom, kimagozom, majd összekeverem a fahéjjal, gyömbérrel, nyírfacukorral és az almavelővel.
2. az egész tojásokhoz lassan hozzákeverem a liszteket, az olajat, a sütőport és fellazítom a tésztát kb. 1 dl vízzel piskótatészta állagúra, majd a meggyet is hozzákeverem.
3. a tésztát mini tortaformába teszem és előmelegített sütőbe teszem 20-25 percre, 190 fokon.
4. szeletelés előtt még sárgabarackkal díszítem.
Jó étvágyat!
No comments:
Post a Comment