Tuesday, 6 November 2012

Almás kókuszmuffin

 Ha valami nagyon-nagyon édesre vágysz, ezt biztosan el kell, hogy készítsd! Én elszoktam a nagyon édes íztől, ezért következő alkalommal már a receptben feltűntetett nyírfacukrot sem teszem hozzá ehhez a muffinhoz.

Hozzávalók:

15 g kókuszliszt (4 g CH)
15 g kókuszreszelék (1 g CH)
36 g mák (8,6 g CH)
2 marék dió (55g=10 g CH)
40 g napraforgómag (7 g CH)
60 g nyírfacukor (kb. 4 evőkanál= 30 g CH)
6 tojás (2 g CH)
alma (kb. 220 g= 15,4 g CH) hámozva, apróra kockázva
4 evőkanál kókuszzsír
2 kiskanál sütőpor
kb. 4 dl víz

Elkészítés menete

1. a száraz összetevőket elkeverem, majd jöhet hozzá minden folyékony is.
2. muffinformába töltöm a tésztát és 190 fokon kb. 30 percet sütöm.

(Összesen: 78 g szénhidrátot tartalmaz a tészta. Nekem 13 óriás darab muffinom lett, ezek darabonként 6 g CH-t tartalmaznak.







No comments:

Post a Comment